Telegram Bot
English Movie Club@MovieClub
Movie Club The Best Movie Sources
HashFlare
Information
39 045
members
-3.05%
61
publications
~ 4 414
views per week
~ 5 955
views per month
  • 305
    in this channel
  • 157
    from this channel
  • 21
    forwarded channels

5,00 / 5

Channel rating
Rates: 1
Channel statistics
Show
Publications Last 10 publications
July 18, 2017 10:11
*Melayu:* Hello Apek! Itu ketam ada jual ka?

*Cina:* Ya hello.. Ada… ada… Lu mau ketam Cina ka ketam Melayu?

*Melayu:* Aik! Ketam pun ada Melayu dengan Cina ka apek? Cuba lu tunjuk mana ketam Melayu, mana ketam Cina?

*Cina:* Itu sana dalam bekas ada tutup… ketam Cina.... sana dalam bekas tak ada tutup… ketam Melayu la…

*Melayu:* Apa pasal ketam Cina apek kasi tutup.... ketam Melayu apek tak kasi tutup?

*Cina:* Itu ketam Cina kalau satu ekor keluar.... yang lain akan tengok dan belajar macam mana dia boleh keluar dari bekas. Nanti lama-lama semua ketam pandai macam mana mau keluar dari bekas. Jadi semua keluar la.

*Melayu:* Ketam Melayu tak macam itu ka?

*Cina:* Ketam Melayu, kalau satu ekor keluar yang lain akan tarik itu kaki ketam tadi… jangan kasi keluar. Mereka tak mau dia seekor saja berjaya keluar. Yang lain biar dalam bekas. Kalau pun dia berjaya keluar, dia akan terus lari, tak mau ajar yang lain macam mana mau keluar.

*MORAL OF THE STORY:*

Begitulah cerita ketam Melayu dengan ketam Cina. Hakikatnya, jika orang Cina berniaga.... Cina lain tak kacau…dia tengok saja dan belajar macam mana dia boleh berjaya. Cina yg dah berjaya itu pula, akan ajar dan tolong Cina lain agar dia pun berjaya juga.

Kalau orang Melayu, bila satu Melayu berjaya, Melayu lain akan buat apa saja supaya Melayu tu jatuh balik. Macam ketam Melayu, bila seekor ketam dah berjaya nak naik, ketam lain tarik kaki dia, at last sorang pun tak dapat naik. Lepas tu mula lah bergaduh sesama sendiri. Itulah hakikat sebenar sekarang ini.

Sebab itu Melayu susah nak maju.
Jadi janganlah kita menjadi seperti ketam itu.
Sama-sama lah kita membantu antara satu sama lain..

*Kalau Rasa Kisah Ketam Ni Bermanfaat*
*Share Lah Sebanyak Mungkin*
*Agar Orang Melayu Sedar
July 18, 2017 01:05
This publication contains an image.
Running Man Ep. 359
720p HDTV [685.34MiB] Indo-Softsub
DOWNLOAD: http://lynk.my/9mDv

FREE DOWNLOAD. Zero Data Charge for DiGi
July 17, 2017 12:32
Premium VPN888™
★ Bundled All In One ★
📶 CELCOM UNLIMITED
[ Android / PC&LAPPY ]
📶 UMOBILE UNLIMITED
[ Android / IOS / PC&LAPPY ]
📶 DIGI FB70SEN / SMART BUNDLE
[ Android / IOS / PC&LAPPY ]
🌏 SG SERVER
♻ LOW PING
✔ HOTSPOT NONROOT
🔛 PROMO 🔛
🆔 1 ID = RM20 EXP #30DAYS
🆔 2 ID = RM30 EXP #30DAYS
1 🆔 = 1 Device #nomultylogin
💌 @vpn_ehi_eproxy
# Nego Till Letgo
→→→→→→→→→→→→→→→
📍Jom buat duit!
📍RESELLER DIPERLUKAN !
Keuntungan 100% !
Login Panel ⬇
http://vpn888.ga
PM @vpn_ehi_eproxy Untuk Dapatkan Login ID
Minimum deposit rm50 dapat balance rm60 dalam panel [😱WOW😱]
Lepas Deposit Saya Akan Guide A to Z
July 17, 2017 10:55
This publication contains an image.
Despicable Me 3 (2017)
720p HD-TC [942.85MiB] Malay-Softsub
DOWNLOAD: http://lynk.my/Xukg

FREE DOWNLOAD. Zero Data Charge for DiGi
July 17, 2017 10:49
This publication contains an image.
Rock Dog (2016)
BluRay 720p [700.85MiB] Malay-Softsub
DOWNLOAD: http://lynk.my/hKJm

FREE DOWNLOAD. Zero Data Charge for DiGi
🌐 Celcom Unlimited 🌐
➡️Rm20 For One Month ✔️
➡️Use custom apk ✔️
➡️ For All Celcom User ✔️
➡️ For Android User Only ✔️

Umobile New (Unlimited)
☑️ RM20
☑️ Ovpn @ Http Injector.
☑ Speed 100% Faster
☑️ One Month Expired.
☑️ Nak Bincang ? Pm @Autobot_Fixed

Webe
✔️ RM10 File Ehi @ Ovpn Fast speed.
✔️ Hotspot HP Must root.
✔️ Nak Bincang ? Pm @Autobot_Fixed
July 17, 2017 09:30
Telegram
Jawatan Kosong Channel akan update setiap hari untuk info-info jawatan kosong untuk memudahkan orang ramai mencari kerja di seluruh malaysia.
Jawatan Kosong
Channel akan update setiap hari untuk info-info jawatan kosong untuk memudahkan orang ramai mencari kerja di seluruh malaysia.
https://t.me/Jawatan_Kosong
July 17, 2017 03:31
This publication contains an image.
The Man With the Iron Fist 2 (2015) UNRATED
BluRay 720p [650.09MiB] Malay-Softsub
DOWNLOAD: http://lynk.my/7bT9

FREE DOWNLOAD. Zero Data Charge for DiGi
July 17, 2017 03:23
This publication contains an image.
The Man With the Iron Fists (2012)
BluRay 720p [698.99MiB] Malay-Softsub
DOWNLOAD: http://lynk.my/D6V1

FREE DOWNLOAD. Zero Data Charge for DiGi
July 16, 2017 17:53
Telegram
Jawatan Kosong Channel akan update setiap hari untuk info-info jawatan kosong untuk memudahkan orang ramai mencari kerja di seluruh malaysia.
Jawatan Kosong
Channel akan update setiap hari untuk info-info jawatan kosong untuk memudahkan orang ramai mencari kerja di seluruh malaysia.
https://t.me/Jawatan_Kosong
Publications of channel
Go to full channel publications archive
Get it on Google Play